Bio-beton

Sterringhart en Vibers, Partners in Duurzaamheid!

Vibers en Sterringhart zijn een langdurige verbintenis aangegaan waarbij de doelstelling is Biobeton te ontwikkelen, te produceren en te vermarkten. 

Vibers wordt gemaakt van olifantsgras (Miscanthus x Giganteus), dat lokaal groeit op braakliggende gronden, maar ook bijvoorbeeld rondom Schiphol, waar het naast CO2 opname ook bedoeld is om bijvoorbeeld vogels als ganzen natuurlijk te weren om bird hits te voorkomen.  Olifantsgras komt al tientallen jaren voor in Nederland en werd gebruikt voor stalstrooisel en brandstof. 

Met gepatenteerde technologie maken we van de vezels van het Olifantsgras moderne materialen. Hoge technische prestaties en een lage ecologische voetafdruk zijn hierbij leidend. Onze technologie is schaalbaar en geschikt voor bestaande productieprocessen van bedrijven over de hele wereld.

Vibers bio-beton is verkrijgbaar als een mix voor objecten in de openbare ruimte zoals straatmeubilair. Maar ook voor “bulkproducten als bijvoorbeeld bio-beton straatstenen. Vibers biobeton is verder verkrijgbaar als mix voor ultralichte toepassingen zoals akoestische panelen en geluidswanden. Als derde is er een speciale biobetonmix voor 3D-printen ontwikkeld.